Activiteiten in Zandvoort

Een paar dagen lekker uitwaaien aan zee of een weekje weg met de kids? Zandvoort is een van de mooiste Nederlandse kustplaatsen. Wij hebben een paar leuke bezienswaardigheden en activiteiten op een rijtje gezet voor iedereen.

1. Zandvoort Boulevard

Wist je dat Noordwijk eigenlijk 2 boulevards heeft? De bekendste is de Koningin Wilhelmina Boulevard, maar daarnaast is er ook nog de Koningin Astrid Boulevard. Als je in Noordwijk een boulevard zoekt waar veel activiteiten zijn, kun je het beste naar de Koningin Wilhelmina boulevard gaan. Vooral in het weekend is hier ’s zomers altijd wat te doen. Hier wordt bijvoorbeeld het Cirque des Dunes gehouden en ook het bekende Bloemencorso gaat hier van start.

2. Markt in Zandvoort

Zandvoort bestaat eigenlijk uit twee delen: Zandvoort-Binnen en Zandvoort aan Zee. In Zandvoort-Binnen is er elke week een markt op donderdag. In Zandvoort aan Zee zijn er alleen in het zomerseizoen markten.

3. Musea in Zandvoort

Hoewel Zandvoort in verhouding maar een kleine plaats is, zijn er toch een aantal musea te vinden. Allereerst is er … waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Zandvoort zelf. Je gaat hier terug naar de periode aan het begin van de 20ste eeuw. Leuk om te zien hoe Zandvoort er in die tijd uit zag!

Zoek je naar groepsactiviteiten in Zandvoort met kids, dan is … zeker een must-see.

Zandvoort een reeks van bunkers. Deze zijn overgebleven uit de Tweede Wereldoorlog. Van mei tot september is het museum op beperkte data open. Op de website van het museum kun je hier meer informatie over vinden. De bunker kun je in principe altijd op eigen gelegenheid bezoeken. Het gangenstelsel mag je alleen in onder leiding van een gids, omdat je er makkelijk kunt verdwalen. Vanaf eind augustus is het gangenstelsel gesloten: dan overwinteren hier vleermuizen.

Zandvoort ligt middenin …

4. Outdoor activiteiten in Zandvoort

Actief de natuur in? Het strand en de duinen zijn bij uitstek geschikt voor lange wandelingen of fietstochten. Ook met de mountainbike kun je hier heel wat uitdagingen aangaan. Liefhebbers van paardrijden kunnen bij een van de maneges in de buurt terecht en ook op het strand zelf zijn natuurlijk allerlei sportieve activiteiten.

5. Strandactiviteiten Zandvoort

De strandactiviteiten in Zandvoort omvatten bijvoorbeeld surfen en kitesurfen. Willen jij en je kinderen leren surfen? Dan kan dat bij een van de plaatselijke surfscholen. Kitesurfen is een sport waar je geoefend voor moet zijn. Maar ook vanaf het strand is het genieten: elke dag zie je wel kitesurfers die de strijd met de golven aangaan en de hoogste sprongen maken. Liever een iets rustiger strandactiviteit? Dan is yoga misschien iets voor jou. En natuurlijk kun je ook lekker op eigen houtje gaan beachvolleyballen of pingpongen. Het strand is de ideale plaats voor een bedrijfsuitje, een familiedag of voor een vrijgezellenparty.

6. Shoppen

Zandvoort is ook een ideale plaats om te shoppen. In Zandvoort heb je een gezellig compact winkelcentrum bij de Kerkstraat. In Zandvoort kun je terecht in de Hoofdstraat, waar je leuke interieurwinkels, kledingwinkels en allerlei andere zaken vindt. Aan het einde van de Hoofdstraat vind je een aantal souvenirwinkels, waar je een leuke herinnering voor het thuisfront kunt opdoen.

7. Een lekker hapje eten

Natuurlijk vergeten wij van Restaurants Zandvoort het eten niet! Noordwijk is de ideale plaats om eens lekker uit eten te gaan. Er zijn talloze mogelijkheden. Neem er lekker de tijd voor en geniet!